over

Kunst bezorgt mij innerlijke rust

Al sedert mijn jeugdige twintiger jaren ben ik kunstliefhebber. Af en toe naar een tentoonstelling gaan, een kunstgalerij
binnenspringen of een bezoekje brengen aan een museum: gewoon momenten van ontspanning en genot.
Als mijn financiën het toelieten kocht ik er liefst nog een werk bij. Geen grote namen, wel wat mijn hart me toespeelde.

Heden is het niet anders behalve dan dat het beminnend karakter is overgeslagen in een passioneel gebeuren.


Moderne kunst

Kunst is geen vast gegeven. Wat je gisteren niet aansprak kan vandaag wél emoties loswekken. Zo verging het mij ook. Van surrealisme naar hedendaagse kunst om vandaag mijn gading te vinden in moderne kunst (van begin 20ste eeuw tot de zeventiger jaren) en meer bepaald in abstracte kunst.
Stacks Image 21
GLEIZES Albert ■ Composition cubiste
1928 ■ Gouache, 29,5 x 22,5 cm
Stacks Image 25
BONNET Anne ■ Composition
1954 ■ Olie op paneel, 25,5 x 20 cm
Stacks Image 23
BAUGNIET Marcel-Louis ■ Composition
1929 ■ Aquarel, 27 x 20 cm
André van der Vossen
van der VOSSEN André ■ Compositie
1950 ■ Gouache, 45 x 60 cm

Henk

In 2011 heb ik een prachtig werk gekocht uit de collectie van Henk en Anneke KLASEMA, grootverzamelaars van Nederlandse geometrisch-abstracte kunst van na 1945.
Vanaf onze eerste kennismaking werd ik ontvangen als een ware vriend. Henk en ik hadden naast onze liefde voor abstracte kunst veel gemeenschappelijke raakpunten en van die ene gezellige namiddag kwam een andere. Op een gegeven ogenblik werd mij gevraagd of ik geen interesse had om mee een deel van de collectie te verkopen. Het idee sprak me geweldig aan en leek me een fijne uitdaging. Zo geschiedde.

Henk wist op dat ogenblik niet dat hij erg ziek was, hij heeft de herfst niet meer gehaald. Zijn vaderlijke woorden zullen me echter altijd blijven nazinderen: ‘Weet je wel jongen…’
Eric Verbeelen

Wie ik ben

Ik genoot een opleiding business administration, startte aansluitend mijn professionele carrière in het familiebedrijf VERBEELEN (hotel- en restaurantbenodigdheden) om uiteindelijk mijn eigen weg in te slaan. Na enkele jaren heb ik mijn bedrijfje PRO2 verkocht en ben ik toegetreden tot het directiecomité van de Franse groep E.CF.
Vandaag begeleid ik kleine ondernemingen in het stroomlijnen van de bedrijfsvoering, besteed ik een groot deel van mijn vrije tijd aan kunst en beoefen ik nog steeds mijn favoriete sport veldhockey.
Tentoonstelling

Tentoonstellingen

Om u kennis te laten maken met de prachtige collectie abstracte kunst van Henk en Anneke wil ik op geregelde tijdstippen een tentoonstelling organiseren. Het is mijn bedoeling om u de gelegenheid te geven om, in een ontspannen en ongedwongen sfeer, unieke stukken te bekijken.
Alle werken die zullen worden tentoongesteld zijn te koop, tenzij anders vermeld.
Indien u de tentoonstelling wenst te bezoeken kan u zich inschrijven via de rubriek contact.
Verder kan u op de website via de rubriek agenda de activiteiten van verbeelenkunst volgen en via de rubriek lexicon kan u dan weer meer te weten komen over een artiest of een bepaalde kunststroming of -groep.

Tot binnenkort.

Met kunstelijke groeten,
Eric VERBEELEN
over